Tankar om mycket..

Sitter med tankar om allt nu för tiden.
Livet, motivation, attityder, vägval i livet, planer och andras tankar och tankesätt. Ordval, meningsuppbyggnader och synsätt och värderingar.

Jag försöker alltid förändra dom sakerna och beteende som jag vet är mindre önskvärda, varken av mig eller folk i min omgivming. Har det som målsättning att bli den bästa Jaokim Kroon jag kan vara. Vara rak och ärlig i alla lägen, även om det inte uppskattas. Men jag ser det såhär, om folk inte klarar av sanningen, eller blir upprörda över att höra min åsikt om deras beteende, val i livet, allmäna huvudbrydderier så tycker jag inte dom ska be om min åsikt heller.
För varför frågar man en fråga om man inte är beredd på ett svar som kan passa eller motsäga sig det du egentligen vill höra och bli upprörd när det sistnämna är det som kommer fram?!

Enligt mig så är ju det enda du behöver oroa dig i livet din egna personliga utveckling, att alltid försöka nå dom mål man sätter upp för sig själv, arbeta med sina negativa sidor, utveckla sina bra sidor till det yttersta.
Allt som är runt i kring, kändisar, tv-program, teorier om bästa bantningskuren inför sommaren. Det är helt oväsentliga saker när det kommer till hur du bemöter andra människor.
Det enda det är är tomma samtalsämnen som samhället skapar för att vi inte ska fundera så mycket över vårt egna värde som tänkande individer. Utan att börja ifrågasätta vad vi egentligen vill och är här för.
Fokusera på hur vi kunde ha det, vad vi kunde äga, vilka fester vi kunde varit på.

Då är det väl bättre att fokusera på hur vi har det, vad vi äger och vilka fester vi faktiskt redan har.
Vilka värdefulla människor vi har i vår närhet, som står vid vår sida varje dag, i varje kristid, under alla framgångar och som får oss att vara dom vi är.
Och hur vi kan förgylla deras tillvaro med våran närvaro.
För om vi jobbar med oss själva, utvecklar våra kapaciteter och mentala stabilitet till det yttersta så kan vi som individer göra mer för nytta för våra nära och kära. Och då i sin tur kanske få dom att börja göra lika dant, och om alla jobbar med att bli bättre människor, med mindre synpunkter på allt negativt. Med mer förståelse för andras öden, andras situationer och problem. Och istället för att se ner på dom mindre lyckligt lottade försöka göra en insats för att samhällets utstötta kan komma in i gemenskapen igen.
Med små små medel från alla istället för några få så kan man förändra något betydelsefullt i deras liv.
Allt från ett snack om allt mellan himmel och jord, mat för dagen, tak över huvudet eller bara att försöka förändra deras sätt att se på sig själva och sin omgivning.



För jag anser lite att en människa som inte inser att man måste förändras, utvecklas och bli bättre på allt är naiv ut i fingertopparna. Allt kan förbättras, din romantiska sida, ditt sätt att ha sex, hur du svarar på frågor, ditt sätt att se på tragedier, fakta, kärlek och så vidare..

Attityd är något som många missuppfattar som något negativt, dåligt, tecken på osäkerhet. Men attityd är ju DITT sätt att bemöta folk. Ditt sätt att vara, se på saker och ting. Antingen har man en positiv attityd till livet, allt är frid och fröd och man ser en lösning på allt. Negativ attityd är juatt man inte anser att livet har något att erbjuda, problem är olösbara, hopet är försvunnet.
Sen har vi ju attityd som är så störande att jag spyr..
Den sortens människor som tycker sig vara en snudd, eller ett helt maratonlopp bättre än andra pågrund av en eller annan anledning. Som frodas när dom får bekräftat att dom är tuffare, rikare, smartare eller helt enkelt mer kapabel att ta sig framåt i livet och ser ner på dom som kämpar för glatta livet att hålla sig flytande.
Om det nu är så att det går bra för dig, varför inte sträcka ut en hjälpande hand och guida någon in på rätt väg?! Sjänka lite av sin tid för att ge någon annan en drägligare vardag eller bara visa att det finns andra sätt att se på saker och ting.
Motivera till föränding och förbättring!


Har under senare tid blivit lite besatt av människor som uttrycker sig verbalt sexuellt!!
Inte med sexuella innehåll, utan folk som leker med orden, meningar och grammatik på ett sätt som får hjärnan att bli kåt! Att den bara absorberar allt från bokstäver till placering av ord. Hur ordet, orden läggs fram, hur meningarna byggs upp och skapar ett flöde som man bara inte kan släppa eller sluta läsa oavsett styckets längd. Hur skillnaden mellan en . och ett ! gör att en mening får olika berydelse. Det har gått så långt att jag sätter . , ! ? efter meningar och ord när folk pratar, bara för att jag ser prat som skrift nu för tiden.
Det är oroväckande samtidigt som det är en helt underbar "gåva" eller vad man nu kan säga att det är.

http://www.youtube.com/watch?v=3Zdqs7IuNS0

Det klippet får mig att behöva hålla tillbaka vart enda hårstrå på min kropp, för jag får gåshud på ställen man inte kan tala om inför barn. Han verkligen punktar ut vad ord har för kraft, hur viktigt det är att vara vokabulär, ordmedveten och samtidigt så pass lekfull att det gör inget om man blandar lite här och där. Så länge du får ut en kraftfull effekt som når dom du talar till. Man kan självklart inte leka hur mycket man vill!!



Skulle ju inte passa sig om Lars Ohly ställde sig på scen och körde spoken word på svengelska som tal inför ett val. Även om det kanske skulle bli jävligt underhållande och hans hårda image kanske skulle krakelera lite men jag tror inte han blir stadsminister i nästa val, vilket han ändå inte skulle blivit, but you know what i meen! =)



"Och vi välkomnar Lars Ohly på scen för ett av hans mest omtalade spoken word stycken hittills, en applåd"
Det är väl cirka såhär "relaxed" man någonsin kommer få se den mannan! =D


Nu avslutar jag detta inlägg med att säga; Glad sommar på er, mina få men trogna läsare! Detta inlägget är ju ändå ett inspirerande och motiverande inlägg så sprid det gärna vidare!!

RSS 2.0