rætt eller fel

Har haft en och annan diskution angående det hær med poliser och vad som ær rætt och fel.
Och jag fick en kommentar hær på bloggen att "ær man så dum att man hamanr i cellen får man skylla sig sjælv", hær har vi ett sol klart fall av att dum skatt borde inføras!
Ær man dum før att man hamnar i cellen?
Bra kommentar! Vet inte ens vad jag ska sæga om den saken, eller ja: Tack før att du finns C! Vem du nu ær.
Det ær tack vare sådana som dej som jag har något att prata om. Før din syn på just denna saken ær ju fan i mej helt skev.
Lika dan med vissa som kommenterade skottdramat i rødeby, dær haglade det ju bara in den ena dumma kommentaren efter den andra. "han borde aldrig få komma ut i det fria", "sånna som han borde skjutas sjælva" och så vidare och så vidare. Ænnu ett fall før dum skatten!
Mænniskor reagerar øver att någon blir skjuten på det sættet i rødeby med att man ska fængsla en man før livet, eller rakt av skjuta honom.
Ok, tænker jag då! Ær dom som sæger sånna saker inte mer sjuka æn pappan?! Inte konstigt att det ær krig i værlden nær folk reagerar så, ett skott ska bara avløsa ett annat. Och allt detta før att dom læst en artikel på Blt`s hemsida som inte berættar speciellt ingående om ALLA vinklar och sidor av historien.
Jag tycker det va ett sol klart fall av att bægaren har runnit øver bara, att desperation ibland har otæcka vændningar! Det finns inte EN enda chans att den pappan ær ond, en beræknande mørdare som ska låsas in før alla framtid eller avlivas! Endast en olycklig sjæl som efter år av påtryckningar och svek från samhællet om jag uppfattat hur den familjen blev behandlad av samhællet. En avslaget efter det andra från myndigheter och social. Tragiskt ær det enda ordet jag finner!

Och socialen idag, dær har vi ett av djævulens fingrar i samhællet, vanligt folk som har problem med EN hyra, EN rækning, EN månad dær pengarna inte ræcker till har inte en chans att få hjælp utan att behøva sælja sin sjæl!
Jag har så många berættelser om vanligt folk som behøvt hjælp med en rækning på kanske 2-5000 spænn som dom inte kan betala. Som direkt fått avslag från socialen av anledningen att ja men du tjænar si å så mycket så du borde klara dej!
JA, men hade jag suttit hær och bett dej om hjælp før førsta gången någonsin før att jag tycker det ær en kul grej eller jag vill blåsa er på pengar?! Anledningen ær kanske just den att man, precis som dom flesta mænniskor idag har fått en lite væl høg backe att bestiga!
Men dom kan kasta ut pengar høger och vænster till folk som har gått på socialbidrag i 1-15 år i rad av en eller annan anledning. Det tycker jag ær fel och jævligt omænskligt!
Jag har inga problem med folk som går på socialbidrag, inte alls! Vissa kan inte jobba, vissa har sådana psykiska problem att dom inte kan jobba elelr inte vågar vara ute i samhællet och det ær klart att dom ska ha pengar!
Men att neka folk som behøver engångs hjælp ær før mej i dagens samhælle helt sjukt! Bara før att "du borde klara dej, du kanske skulle haft lite pengar sparat" ...helt sjuk kommentar som kommit ifrån socialen i mer æn 10 fall som jag vet om!

hajje kompis

58 st har læst bloggen som mest en dag...fan jag e ju lika poppis som blondinbella å hennes blogg! haha

Dum skatt borde inføras!

Satt och läste BLT`s hemsida nu. Alltså vissa människor är ju så fruktansvärt dumma i huvet att jag börjar fan lipa snart!
Det var en 16 åring som hade misshandlat 2 jämnåringa pojkar, inte samtidigt utan vid olika tillfällen. Tagit stryptag, slagit över munnen och sen slagit med golfklubba över knät på den ena kille. Ja det är ju lite väl grovt det anser jag med! Men en smäll är väl inget att reagera över?!

Så stor det kommenterat till artikeln: Var har 16 åringen fått för sig att sådant beteende är acceptabelt? Vad är det för föräldrar han har? Dom är opassande och det är fel att dom ens får skaffa barn (typ så stog d), eller är det att pojken lyssnar på hip hop och tror att det är ok att bete sig såhär?!

Før det första! Vad har föräldrarna med detta att göra? Pojken kanske hade blivit mobbad länge och detta va dagen då han sa ifrån!
Generellt sett så har väl inte föräldrarna så mycke kontroll på vad sina barn gör när dom är 15-16 år?! Ungdomar har och kommer alltid ta till nävarna om dom känner sig hotade eller trängda. Det ligger i vår natur att försvara oss eller slå för att förtrycka.
Föräldrarna kan inte styra hur man beter sig när man väl börjar förstå saker själv, då tar man sina egna beslut och begår egna hanlingar utan att mamma å pappa är med i bilden oftast!
Jag kan bara tala før mej själv, har haft en stabil trygg uppväxt! Men nog fan tog jag många omvägar och har gjort sjukt många dumma val i livet. Och en några knytnävslag hit och dit har jag utdelat precis som dom flesta. Och det har inget med att min mamma är en olämplig förälder att göra! Det har med hur jag har uppfattat saker och ting under min uppväxt UTANFÖR hemmet.
Alla fastnar man i någon sort genre av mentalitet som tonåring, vissa blir lugna hemma sittare, några blir äventyrare, några bli kriminella, några blir dårar, några stænger in sig och spelar data 24 timmar om dygnet.
Det ær ju hur man funkar på den kemiska nivån i kroppen, det är ju den som avgör!


Inte klass, ras, rik, fattig, ful, snygg eller andra sånna saker!
Folk blir misshandlade både i fattiga och rika områden i samhället. Oavsätt om dom är fula, snygga, svarta, vita, gula, röda, man eller kvinna!
Det va ju inte så länge sedan den ungen blev ihjäl slagen på den rikemans skolan i sthlm. Någon blev ihjäl sparkad i klippan i skåne. Någon blir skjuten i Rosengård, fittja, kortedala, göteborgs centrum, lilla rödeby utanför karlskrona.
Det handlar inte om att någon är mindre uppfostrad än någon annan. VIsst har många haft en dålig barndom och fått lida under uppväxten. Men dom flesta som är kriminella har ju i många fall bra relation till sin familj även om dom inte träffas så ofta kanske. Dom flesta jag kænner gillar sin familj, snackar me sina föräldrar då och då, har haft en bra uppväxt och fått kärlek.
Men sen händer det något, man förändras. Man ser inte på livet så som mamma förklarat, man börjar reta sig på saker och man hanterar det på olika vis. Vissa börjar plugga för att förstå, vissa slår det runt för och dom hamnar på psyket, vissa blir kriminella. Och vissa lever bara helt ovetandes i en bubbla.

Och vad fan har hip hop med något att göra? Är hip hop så pass påverkande att man misshandlar folk för man lyssnar på hip hop? Borde det inte vara större odds att man blir arg och aggresiv om man lyssnar på metal och sånt? Där texterna ofta handlar mord, slakt och diverse "onda" teman. Enligt mej så kan man fan inte bli påverkad på så vis av musik att du går runt och beter dej illa! Det är endast individen i sig själv som beter sig på ett eller annat vis, inte pågrund av att han har dimmu borgir eller The Game i mp3 spelaren!

Sen läste jag en annan artikel som handlade om den där påkørningen av olle reiz. Mycket tragisk hændelse!

Men bland kommentarerna så hade en polis kommenterat att det är inga vettiga straff i sverige, att dom sliter och sliter men brottslingarna bara går fria.
Ja så är det. Tacka sveriges rikes lag før det! Tacka den svenska synen på männskliga rättigheter och hur man ska behandla folk.
Han tyckte att vi borde ha det som i thailand, där nån fick 15 månaders fängelse før att ha stulit 2 t-shirts. Ok jag kan väl tycka att ibland ær det lite mjäkiga straff i sverige...men att gå så pass långt e väl fan inte humant!
Folk blir ju sällan bättre av att sitta i fängelse!

Och vad det kommer till polisen att gnälla på brottslingar om vad som är rätt och fel, där har jag bara några få små ord att tillägga: SUG KUK I HELVETET ERA JÄVLA GRIS FITTOR I BLÅ UNIFORMER!

Hur många av ens vänner och en själv har inte historier att berätta angående en och annan omgång i cellen, att man fått spö när man har handbojorna på sig, att man har fått åka polisbilen bara før man ifråga sätter varför dom förföljer en i 10 min när man går hem, varför dom sparkar undan benen på en när man går in i cellen och trycker in en med knäna under britsen sen tar bort handbojorna och springer ut, hotar med batongen så fort man blir irriterad när dom trakasserar en, släcker och tänder lyset hela natten så man inte får sova, plockar en på stan bara för dom vet vem man e, gör husransakan utan papper och säger "du detta är inte hollywood".....är det konstigt att folk inte ger 1 öre för polisen? Är det konstigt att man skriker fitta efter dom på fyllan när man är irriterad?

Nej att dom tror dom står över andra människor och har rätt i allt dom gör och säger bara før dom har blå uniform och har studerat några få paragrafer och lagar är fan i mej fel! Jag kan med handen på hjärtat säga att jag har inget bra att säga om poliser i det stora hela! Jag tycker inte om nån av dom för dom jag träffat och dom som haft med mej och mina vänner att göra har bara varit svin. Så jag blir rakt av snut rasist! Jag drar alla över en gräns och spottar på den systematiska polis trakasseri som finns idag!

För att bli 15 år igen så tar jag till det gamla uttrycket: fuck the police som så många gärna använder så länge ingen hör! Men här kommer det, högt och ljudligt, och skriftligt igen FUCK THE POLICE!

hajje kompis

feber och skit

Gillar att vara sjuk, det är nämligen så stor mening! Sitta å sörvla och harkla slem alla vakna timmar om dagen, att känna sig helt slapp i kroppen! Men det går ju över inom kort, förhoppningsvis på fyllan imon!=)

Har på sista tiden satt mej själv på en pelare över alla andra, gör som jag vill och säger vad jag vill utan att ha belägg för mina uttalanden. Eller vad säger du Niclas?
 Har under hela december månad i stort sett suttit på mitt rum på att jag inte vill förstöra lugnet i kollektivet, hoppas inte mitt knappande på pcn förstör för er när ni skriker i hela huset. Sorry!
Hoppas inte att ni stör er för mycke när jag tar undan all min disk, när jag torkar bort efter mej på skärbordet, att jag inte sitter för länge i vardagsrummet och äter, att jag använder lägenheten som jag betalar för lika mycke som er.

Ja jag är en speciell person, ja jag kan ta mycke plats, ja jag kan låta mycket från gång till gång. MEN jag vet om det och försöker hålla mej på min kant. Till skillnad från min tagg! Som tar mest plats, som för mest liv, som visar minst respekt, som kör sitt eget race utan hänsyn till nån annan förutom sig själv och sin enligt mej goa kille.

Men som sagt...jag gör det jag kan för att det ska funka så gott jag kan. Synd bara att ingen har förstått att jag håller mej tillbaka för att inte ställa till med för mycke men jag kan väl sluta hänga på rummet och börja ta den plats min tagg tar, så ska vi se hur kul det blir att bo i kollektivet.
Har verkligen hållit mej för att ta för mycke plats av respekt för alla men får jag inte samma respekt tillbaka så slutar även jag ta hänsyn. Ses i januari mina vänner!!!

hajje!!!

vändning på 3 timmar

Nu är alla högtider förbi, massa mat och alkohol förtärdes. Kanske för mycke av båda delar men det var det värt! Hade mot förväntningarna jävligt trevligt när jag va hemma i karlskrona på besök. Men jag träffade långt ifrån alla jag ville träffa, men det va nog för jag va så jävla full hela tiden, eller resten av delen bakis!=P

Jag har under den senaste månaden haft en tagg i sidan som har retat galfeber på mej. Den sitter där och gnager på mej från dag till dag utan att egentligen ha någon större inverkan på mej. Det är bara det att jag blir vansinnig på den! Det är inte bokstavligt talat en tagg utan en människa som jag gång på gång försöker komma överrens med men det är ta mej fan omöjligt!
Varje gång jag anstränger mej eller försöker förbi se allt jag retar mej på så kommer det något nytt som gör att elden bara ökar i omfång. Och jag varken vill eller orkar ta upp saken för vi har redan tagit ett snack men d hjälpte föga, det verkar helt seriöst som att människan lever i sin egen drömvärld där endast den har rätt. Säger en sak ena dagen som ändå låter vettigt men gör tvärt emot dagen efter eller inom kort efter. Och det retar mej fruktansvärt när människor ska vara duktiga å klanka ner på någon annans beteende men sen gör dom EXAKT lika dant själv å kanske till och med värre själva.
Som en liten vilsen tonåring är personen i fråga och har noll koll på att det är så. Är ganska nära till att vara vuxen och resonabel ena dagen sen som en unge som inte får leksaken dom vill ha å lägger sig på golvet i affären.
Och även vissa gånger klankar ner på MEJ för jag har bristande respekt, men hur fan ska man respektera någon som behöver daltas med och får små baby utbrott över det ena å andra trots att dom är över 20 år gamla?!
Skriker, dampar, snackar i 100 desibel trots att kl är 23-03 på kvällen å alla andra sover och ska upp å jobba kl 06 typ.
Sätter upp regler för andra som personen inte ens själv följer. Går det att inte vara irriterad på en sån människa!?

Det va så jävla skönt att vara hemma i norge igen efter julen i Kna, lugn å ro och man kunde kolla på tv eller bara slappa lite utan att störas. Så kommer denna personen hem, det första som sker är : HAAAAAAAAALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ hur är lääääget?!?!?!? WÄH WÄH WÄH! wwwwiiiihuuu...skrik å liv....
Ok ok det är chill, vi har inte setts på 2 veckor. Men att samma damp fortsätter i 2 dygn och man inte kan göra något annat än att gå från lägenheten eller sätta sig på rummet med hörlurar för att komma undan det konstanta jävla livet.
Och människan låter verkligen som en lite halv efterbliven unge i allt hon säger me, oavsätt det är något sjukt dumt eller något hyffsat smart så låter hon efterbliven. Tonläge och betoningar gör att det går inte att lyssna på henne.
Jag har inte gått från harmoni i kroppen till att på panik och vilja döda någon på 3 timmar förut..men nu vet jag att det funkar!
Jag vet nu att jag har en störning i hjärnan som gör mej kapabel till att på fullaste allvar vilja lägga en människa i bagaget och köra ut i skogen och dumpa liket i ett tjär! =P
Så en flytt är prio ett inom dom första 3 månaderna i år, annars kommer jag förmodligen gå fullkommligt lös här hemma!
Den harmoni jag byggt upp kommer raseras och jag startar min systematiska psykiska mobbning och nerbrytning av människan i fråga...men den är säkert för dum för att inse att jag försöker invalidisera den psykist!

hajje kompis

RSS 2.0