Vaknar upp utan klarhet

Måndagen är här och jag hoppade över jobbet idag, kände att det va inte helt rätt med mej idag.

Fredagen va otroligt trevlig må jag säga, claes och jag hade planerat in en fylla utan dess like och coachen va inte sen att haka på. Är på fint humör hela dagen och vi drar ner till vinmonopolet för att handla det vanliga, en halva kirow vodka til den där Kroon.
Men dagen till ära ändrade vi oss och dunkar ner en 70is jäger och 1 liter Jeltzin vodka istället.
Klockan passerar "drick dags"  så jag och coachen suger livet ur jägern och under den tiden hinner även claes göra oss sällskap. Jägern är slut och vi har det trevligt som fan, då som av en slump ramlar herr Jeltzin rakt ner i mitt glas, om och om igen, om och om igen...

Sen hittar jag mitt ansikte lagom ner gosat i madrassen ca kl 9 på lördagen och fattar noll!

Hinner lagom gå upp och släppa ut morgon kisset förren stellan dundrar in här och får med mej, den ständigt yra coachen, liket claes och bakgrunds figuren niclas till oslo.

Påväg till bussen handlar vi mer sprit til kvällen och några svagdricka vi kan avnjuta på bussen. Bakfyllan kommer smygandes hela tiden och den försöker man dämpa med en smirnoff ice eller 2..men det är förgäves...
Väl framme i oslo så går vi en runda på stan innan vi möter upp med mogge och mattison, som precis som vi kom direkt från fylle tåget och ut i samhället. Så efter 2 sekundera diskution så sitter vi på en pub med vars en whiskey å öl/cider. Dock bjöd jag bort min whiskey som smakade repslagarbana och tjära till mogge som surplade i sig den som om det vore...ja i brist på annat ord: GOTT!
och efter några härliga timmar i oslo så styrde vi kosan hem till sandefjord igen och avslutade kvällen med mer sprit och liv!

Söndagen var en söndag som många andra, alldeles för kort och lugn.

Hajje kompis

tidig deckning till oslos ära

Jaha då har denna helgen oxo gått förbi, åkte till oslo i fredags efter jobbet. Jag och claes gjorde entre kl 20.00 ca och jg lyckades med den fina bedrigten att somna runt 2300..jävla matör misstag av mej! Vaknade runt 05 med ett hakkors i pannan och ett helt svart målat öra. Tack för det claes!

Fick dock min hämd i lördags när han slumrade till på soffan här, få fick han sig en rudolf näsa dit målad. Riktigt fin va den. Synd bara att niclas inte kunde vara tyst om saken utan började asgarva dirket när han såg det. Men men, det va kul så länge det varade.

Har haft en massa djupa tankar och funderingar denna helgen men ingenstans att skriva upp det. Funderar på att köpa mej en liten bok med penna eller en blackbook tror jag. Skit smidigt att ha med sig och bara kunna ta upp ett textdokument i blackbooken och skriv ner det som cirkulerar i huvet just då. Sen har man allt sparat och kan lägga det i en samlad mapp på pn.
Har äntligen fått min berättelse från nicke me, så nu har jag den på mejlen så jag kan fortsätta skriva när jag känner för det. har börjat kolla på pc nu oxo. Fan har ej råd egentligen men måste ha en, får vänta tills jag får min semetser ersättning från manpower, hoppas den här hög så jag kan köpa en ordentlig laptop som håller ett bra tag.

Fick en skön känsla i kroppen när vi var i oslo, tror det är för man träffar kna folk. Ocj man träffar dom i en annan del av världen än i den jävla hålan. Känns så sjukt skönt med kontakt hemifrån när det är så svårt att ta mej hem. 2 timmar med buss till oslo å så får man nyladdade batterier. Kul att jacob flyttat upp, den dåren är alltid kul att supa med.
Och claes fick belöning för han följde med i alla fall, han hade en riktigt kul kväll till skillnad från mej som somnade innan festen börjat typ..men men man kan inte alltid vara på topp. Jag är oxo mänsklig och somnar tidigt ibland! ;)

Löning på fredg och betala deposition på måndag eller tisdag. Känns lagom kul men ska bli skön å få ett hem istället för att bo  på ett rum man lånar som är som en cell. Kan ej sträcka ut benen ordentligt, men visst fan är jag tacksam. Hellre den sängen än soffan! Hade sjukt ont i ryggen efter 1 vecka på soffa, och nu har jag bara lite svårt att sova men det är bättre!
Sen blir det att rådfråga mor om ledighet nästa år så ska jag ta me henne på en resa över en helg tänkte jag. Barcelona eller Madrid kanske, eller det vore fint att åka tillbaka till Chania på kreta men då får det bli en vecka och det pallar jag ej. =)
Men Barcelona har jag fått på hjärnan sista året så dit ska jag ta mej en tur så snart jag kan! Kostar ju ingenting att flyga dit heller.

Jaja, nu ska jag dricka min proteindrink och slänga på en rulle!

Hajje kompis!

Blandat gott å smått

Jag har suttiit dom sista dagarna och tänkt mycket har jag märkt, på allt och ingenting. Mesta dels går tankarna till nya lägenheten och hur det ska funka med resan fram och tillbaka till jobbet. Jag får ju ändå 5 kilometer längre nu, och det svider ju lite med tanke på den kommande vintern!! Jag är ju aningen "allergisk" mot kyla, nästan som vampyrer mot sol ljus.
Så att ca kl 0510 en december morgon med 15 minus och bitande vind i ansiktet behöva promenera ner till byn för att bli upp plockad är inte så inbjudande som vissa kan tro! Jag tar hellre sparken än att genom gå det!

Sitter här och lyssnar på Aphex Twin - Flaphead..otippat bra låt! Ser fram emot lördagens house fest i Larvik, ska bli kul att dansa av sig lite! Och hålla värmen i dessa frostiga oktober nätter.

Jag har även kommit på att jag måste vara dum i huvudet, eller åt mindstånde lite smått oförstående över konsekvenserna av mina handlingar. Jag visste att det var en dum ide att låta becky tatuera mej, jag hade ju tappat suget för att skaffa fler tatueringar men nu efter hon fyllde på blodomloppet med bläck så är jag fast igen.
Hela dagarna går åt att tänka på lägenheten och tatueringar, IGEN! Ge mej bara 100 000 någon så jag kan tatuera in allt jag ska så slipper jag tänka på det sen!!

Det är fan sinnessjukt hur en "hobby"/livs stil kan få en att bli så besatt. Att hela tiden leta ideer och platser att plassera allt på, det är två saker som hindrar mej just nu. Pengar och smärta, har jag pengarna så vet jag att jag kommer ha konstant om i ett halv år på olika delar av kroppen, antingen för jag sitter och tatuerar mej eller för jaghar en eller flera som läker samtidigt..eller kanske en stor jävla ryggtavla som ömmar så fort jag rör mej!=) Gud så gott det vore!

Jag har äntligen fått min berättelse av niklas skickad till mej på mejl så nu kan jag börja skriva på den igen, vet redan nu att jag ska ändra vissa saker i det jag redan skrivit  som jag ej är nöjd med. Men jag vet istort sett hur hela berättelsen ska utspela sig, ska bli kul att se om jag lyckas bli färdig med den och kanske kanska kan ge ut den som bok..otippat nog är det en dröm jag fått på senare år att få ge ut en bok. Och även börjat få skriv och rit lust som fan, nu märker jag att min älskade morfar och jag hade mer gemensamt än kärleken till naturen. Jag har märkt att jag börjar bli mer och mer som honom sen jag flyttade till norge, vill va mer för mej själv, och som alltid tänker jag mycket. Mycket, mycket, mycket.!

Ser fram emot att efter nyår ge mina nära och kära där hemma något fint för allt dom har gjort för mej. Mina tankar går mycket till familjelivet nu för tiden, jag saknar dom där hemma, vill hitta någon jag trivs med så man kan börja tänka framtid. Känner att jag har lugnat ner mej så mycket på sista tiden att jag behöver få utlopp för allt. Har energi som ligger och lurar undar ytan, både bra och dålig energi. Så därför tror jag boxningen skulle kunna vara en bra sak att testa, skulle börjat idag men va så jävla trött att det skulle inte gå. Hänger med på torsdag istället, ska dock bli kul och se om jag kan släppa spärren att slå någon så vidare jag inte är arg. Har den spärren tydligen att jag vill oftast inte slåss om jag inte är skit sne, speciellt inte med någon jag ska snacka med efter 10 min om vi ska ta en kebab rulle efter lixom.
När jag väl slår någon vill jag att det ska kännas "fan va gott, jag sa juatt du skulle ge fan i att. Jävla idiot!". Sedan skratta åt det och ta en sup och ha en fortsatt trevlig kväll eller liknande. Men men, jag får testa mej fram och se.

Ensamheten gör sig påmind här om dagarna tycker jag, att inte kunna ringa nån polare och se om vi ska göra något. En av mina gamla polare i kna vill säga. Rille, paco, jonas, mattson, martin, adde, stenström, monty, ivko, lunna, frans, och resten av grabbarna, ronneby folket, k-hamns folket...saknar mina vänner som fan här uppe!

 "En man är inget utan hans vänner"

 som avslutning vill jag nämna att: lösningen på problemen ligger oftast närmre problemet än lösningen...sug på den du!

Hajje kompis!

prestations ångest?!

jag kan inget annat än märka att ungt folk runt omkring mej och även jag själv verkar lida av lite prestations ångest. Vi vill egentligen vara någon annan stans eller försöker leva upp till något eller någon annans krav och standard.

jag tar mej själv som exempel så slipper jag prata om någon annans problem. 
Jag vet om att jag försöker göra min familj stolt, med att sköta mej, fixa jobbet, fixa vardagen utan att be dom om hjälp. Trots att jag vet att dom är stolta över mej oavsett om jag har full koll på allt, även om jag ställer till med något, även om jag inte har ett fast jobb, även om jag super 2-3 dagar i veckan...även om jag nu inte gör detta längre utan sköter mej och fixar jobbet, fixar räkningar och ställer inte till med mer problem än nödvändigt.
Så vet jag om att mamma är stolt och älskar mej, jag vet att mormor älskar mej och är upp över denna jord stolt över sitt barn barn som äntligen har lämnat en milt sagt krokig och oredig väg och tagit sig i kragen och har ett ordentligt jobb.
Man får aldrig glömma att mot familjen ska man inte känna som vuxen några krav eller obligationer. Man har bara tacksamhet och möjligen en känsla av obefogad skuld till sin familj som ställt upp i vått och torrt trots att man/jag har betett mej respektlös och omdömmeslös under så många år.  Det tackar jag Er för!

Jag läste ett ganska bra motto i en tidning för någon månad sedan: "i will find a way, or else i will make my own"..

Det mottot satte sig i huvudet och jag har gått och tänkt på det, jag gillar det samtidigt som jag ogillar det, för jag tycker att det är en självklarhet att man går sin egen väg/gör sina egna val...dom flesta med fri vilja och sunt förnuft gör ju inget dom inte vill.

För att återgå till rubrikens fortsättning så vill jag ta upp ämnet skönhet och fåfänga. Det finns få ämnen som väcker debatt som fåfänga, eller rättare sakt orsaken till fåfänga! Medias hetsjakt på det perfekta, största, mindsta, tyngsta, lättaste, snabbaste, högsta bla bla bla..ni förstår...
Media är ta mej fan dubbel moralens helaiga moder, för finns det något som blandar rakt av förnedrande journalistik med "fakta", skvaller och sist och definitivt minst RIKTIG fakta! För idag är det inte lätt titta på tv utan att bli fullkommligt bombad med tandbleking, ab flex, loreals senaste produkt dennna veckan, volvo 95`s 300de nya reklam för dom har bytt lyse på biljäveln så är den speciell denna månaden.
Och sedan ca 10 program där man ska ringa in och lista ut ordet : D_MHUVUD på 20 minuter innan d första samtalet släpps fram. Och sedan skönhetsprogrm som ska ta fram den smalaste människan i världen och ge oftast henne 100 000 dollar och smik kontrakt i 1 år me loreal för att hon kunde hålla sig på svältgränsen och ligga naken bland spindlar i 10 minuter..GRATTIS VÄRLDEN DU ÄR NU LITE VISARE!! Gode tid säger jag bara! Mentalt stilla stående "underhållning"..

Nehe nu ska jag inte sitta här och reta upp mej i onödan över saker jag inte kan förändra, utan endast ignorera!

Så mitt tips idag är att skippa ångesten över andras mål och liv och fokusera på dej själv och vad du vill, och gärna om jag får be..ta en stund för dej själv och tänk efter lite..på dej själv, på livet eller på ingenting. Men ta en stund för dej själv i tystnad och känn efter..

Hajje kompis!

självförtroende boost och hotell nätter

Har näst intill precis kommit hem från Rica Havna Hotel i Tjöme.  Varit på företags dagar där med jobbet, vi har klättrat i berg, kastat yxa, skjutit pilbåge, åkt linbana över en dalgång, gått på lina över ett "stup", byggt "hus" och klättrat 10 meter upp i repstege.
Och man kunde få bonus om man klättrade upp hela vägen med bara händerna, så jag va ju tvungen att testa och till min stora förvåning så klarade jag det. På ca 30 sekunder också!
Djupt imponerad och även förvånad, trodde inte d fanns någon kraft kvar i armarna eftersom jag inte tränar längre och har haft dålig aptit så länge nu. Men men det gick fint!

Och sist men inte minst, vi hade medeltidsbord med jobbet gratis mat, eller i detta fallet typ 100 kilo kött liggandes rakt på bordet omringat med alla sorters frukter, grönsaker, bröd, ost och annat gott. Gratis dricka i en timme, det vill säga ganska mycke dricka för oss svenskar då, en 6 cl aquavit som jag sakta men säkert tviiingade ner! Fan va vidrigt det är!
Och 4-5 cider tror jag, och med 3 cider innanför min manliga beiga tyg säck jag hade över kläderna, i äkta medeltids anda så va jag ganska så laddad.
Och givetvis hamnar vi 6-7 svenskar längst ut på en kant, med 3 av dom högsta cheferna mitt i högen! Och 2-3 cider eller då om man heter micke typ 8 öl in i maten så är vi alla på jävligt glatt humör och snackar skit och skär kött direkt från benet på ett inte ont anande lamm som hade grilats till perfektion. Cheferna sitter och skrattar med men har viss distans till en början men sen har alkoholen sin inverkan på dessa annars ganska propra män och alla sitter och sjunger och skålar, vrålar och skrålar.

Jag kommer ALDRIG glömma alla dessa fulla chefer, anställda som fått för mycke av det goda och har byggt upp mod att snacka med cheferna om saker dom anser sig vara dittan eller datten på jobbet. Jag har inte haft sån träningsvärk i magen av allt skrattande på många år..
Att man är så jävla "smart" på fyllan att diskutera med dom högsta fabriks cheferna, produktions chefen och en skift ledare är ju så underbart, och äldre ensamstående män som stöter på allt i sin väg av dessa få damer som finns på jobbet. I LOVE IT!

Men även denna fylla så lyckades vår vän micke med att åstakomma en ohyggligt påträngade fylla med diskutioner och flörtning med en av cheferna som jag antar har man och barn. BONUS MICKE! BONUS!

HAHA! Ja jag säger då det, jag har ej haft så här kul på ett tag, och bäst av allt är att hela detta kalaset inte bara är bjud från jobbet, vi hade fullt betalt när vi va där!  Så 2 dagar på hotell med gratis mat och dricka och äventyr ger mej 2100 på kontot! Orättvist va?!?!=)


Tack för mej! hej å hå!

Fidde, Micke, Robban, Coachen, Öjvind (högsta chefen), Jag, Roberto, Mike(produktions chef), Geir(skift ledare)

utvilad och redo för fyllet..

jaha, då är det helg och närmare bestämt lördags eftermiddag och jag sitter hos ida och lisa med coachen. Väntar på kvällens analkande fest, det kom ju 5 nya tjejer i veckan som delades upp på dom 2 kollektiven.
Fast 2 av dom drog lika fort som deras väskor landat på rummet, anledningen va väl ungefär lika väl motiverad  och logisk som att pissa i motvind..."nja vi fick inga jobb efter en dag så vi drar hem igen, det va inte som vi tänkt oss"...öh?!

Jag vet att man kan tro att saker och ting i livet är lätt, det är dom oftast beroende på hur man behandlar alla situationer och möten i livet. Men förväntar man sig att allt ska glida som en tvål i ett badkar så får man fan se till att förbereda sig lite mer än sådär.
Men hur som helst så gjorde dom inget gott intryck på oss så det va kanske lika bäst att dom stack.
Däremot dom 3 tjejerna som är kvar är jävligt trevliga, pratar kanske inte lika mycke med oss som mellan varandra men det kommer säkert, i vilket fall så får dom ingen chans att komma undan att snacka...för ikväll....ja då ska vi på spriten å ni som känner mej vet ju att man kommer sällan undan när jag e nykter. Och med en vinare på kylning till förrätt, och en stadig 50 cl Kirow som ligger och jäser brevid som ska avnjutas som huvudrätten...ja du läste rätt, vinaren TILL förrätt, inte till förrätten...och Kirowen SOM huvudrätt....ja då blir det ju inte lätt att undgå min dåliga hälft...Den där Kroon full!
En oreda utan kontakt med den vettiga delen av sin hjärna för det mesta, men det är en del av min charm..att vara schizosofren dåre på fyllan och teddybjörnen fredriksson nykter.

Och igår fick jag massa energi igen...min ärkerival Frida "BLÅ" Sundell kom besök! Detta skratt som får en att le själv och rappa, eller ja....förberedda och uttänkta one liners som hon levererar! haha...go e du frida! ;)


Då avslutar jag med en stooooooor jääävla skååål! ÅH HEJ!

hemlös och nyduschad!

jaha då har jag börjat min nya livs stil som hemlös och fast anställd..inte många som tänker på den kombinationen men jag lyckades men denna bedrift.

Ok, lite överdrivet men ändå sant. Jag är nu kring luffandes med min packning och väntar på min nya lägenhet som jag får senast den 21 oktober. Det är fett najs och slippa Tom vår hyresvärd och den sunkiga jävla lägenheten! Och samma dag som kontraktet för lägenheten börjar gälla blir jag fast anställd på jotun...fan 1 november i år är en bra dag!!

Just nu är det lite påfrestande att va Den där Kroon, även att jag har tak över huvudet så känner man ingen stabilitet i vardagen av att vara inneboende provisoriskt. Vill ha en fast punkt som är ens eget, ens borg lixom!
Men men den dagen kommer snart, om max 20 dagar för att vara exakt...
Är ju endå glad att jag fick plats i kollektivet en stund, gytt folk och alltid någon hemma..=)

Har börjat misstänka att norge har en kupp mot svenskar...allt ska vara 300 gånger svårare för oss, att få fixa lägenhet, lån, bank ärenden och annat vardagligt. Det är ju inte som i sverige när man är ny, där dom kastar hjälp och pengar efter dej. Men va fan, inget att grina över jag överlever dagen å har det fint just nu..

aja fan va segt det är att jobba!!!

klart slut.

RSS 2.0