minimal julkänsla och samhälls hat!

Jag brukar oftast inte ha någon direkt julkänsla inför julen, får den oftast när jag sitter och trycker ner dom första tungorna med den underbara julmaten tilsammsn med min mor och mormor. Men detta året är det heeelt overkligt lite jultankar i mej. Hoppas dock att det blir bättre, för julafton är ju för tusan om 2 dagar!!!!

Jaha då ska man resa kl 07 imon, hemma vid 18 förhoppnings vis! Fy fan vad jag hatar att jag inte har körkort! Då hade det tagit hälften så lång tid plus att det är en behagligare resa då! Satans sega tåg och buss och färjan är ju ett av djävulens vertyg för att släcka en mänsklig själ! 500 sega pensionärer som inte kan ta sig fram men ska ändå lulla runt på båten, ska ta 1 timme på sig i kassan, ska ifråga sätta ALLT som har med varje jävla sak dom ska köpa!

Hur fan kan man med gott samvete vara gammal människa!? Man blir ju för fan sämre som människa juh, man tar längre tid på sig att göra ALLT, men ser sämre, man hör sämre, man skulle bli inlagd på sjukhus i flera månader istället för att svära av sig lite å få skrubbsår om man ramlar. Det är ju fan patetiskt att vara pensionär!

Ja jag vet att det låter hemskt och jag hatar inte pensionärer så mycke egentligen, det är bara det att jag hatar att dom ska sinka ALLA andra! Det borde finnas enskilda kassor, vägar, trotoarer, butiker, städer endast anpassade för dom. Så våra liv kan gå i den takt vi kör på!
Hur många vill inte ta 5 steg bakåt när man står i kassan på ICA för att sedan slänga sig längs golvet och bryta lårbens halsen på den gamla kärringen som står där framme och ska betala 487 kr med 130 av dom kr i mynt?!
Hur många stör sig inte när dom står bakom Asta 87 år gammal i kön in på bussen då det spö regnar ute och hon ska på med sin rullator, och för att sedan stå där och blockera ingången för att leta upp sitt busskort som av någon anledning ligger längst ner i väskan noga instoppat djuuuuup in i plånboken för att det inte ska bli stulet eller hon ska veta var d ligger. För fan tänk steget längre! Ta fram ditt jävla kort en stund innan så kön flyter på! du behöver inte ta 30 sekunder med vänliga ord och snack med busschauffören för han skiter i att du ska in till stan eller du har det lite jobbigt med snuva och rinnig näsa! MOVE FOR FUCK SAKE!

Är full medveten om att jag själv kommer bli gammal och gaggig, men det är ju inget jag är lycklig över eller ser fram emot! Visst, gytt att slippa jobba mer, att få mer tid till dej själv. Men va fan ska du med den tiden till när du måste bruka den på sjukhus besök för din kropp har slutat funka ordentligt och allt du gör är ansträngande?!
Det borde ju för fan vara tvärt om! Vara ledig och få pengar utan anledning när du är ung och fortfarande kan uppleva saker med energi i kroppen! Sen börja jobba och slita vid 35 års ålder sen jobba tills du dör!
Jag förstår inte varför man ska behöva ödsla bort sitt liv på att jobba så jävla mycke, först ska du gå i skolan, och inte nog med det. När du har sommar lov så förväntas du jobba för att få råd till att du har sommar lov?! Ska jag jobba på mina enda lediga veckor på ett år? Till och med som vuxen får du ju för fan 4-5 veckor ledigt på sommaren!! Det borde ju funka lika dant som barn, du jobbar å sliter med läxor och prov i ca 10 månader om året då borde du ju bli belönad med lön på ditt lov! Inte behöva jobba då me!
Fan livet är ju uppbygdt på att du ska producera HELA tiden verkar det som. Och förbjude dej om du skulle vilja ta extra ledigt eller tjönstledigt ett tag. Då ser arbetsledning, och resten av det byråkratiska samhället ner på dej för du är en latmask eller lodis mer eller mindre.

ELLER så kanske jag vill leva lite och inte bara vara en jävla slav för nått företag hela livet, kanske inte vill jobba 310 av årets 365 dagar i 45 år för att få en pension på 7000 kr! Jag anser inte att det är ett värdigt liv! Är ingen jävla arbetsmyra som tycker det är det bästa i livet att gå till jobbet för att sedan bara gå hem och sova för att orka jobba dagen efter. Det är ju för fan tragiskt när man tänker på det! Man föds, får några år att fjanta runt för att sedan bli inkastad i ekorrhjulet som 7 åring. Börja lära dej saker som egentligen när man ser i det stora hela inte betyder ett jävla skit, för hur många av er använder matte tekniken liggande stolen idag? Hur många har haft användning om informationen om slaget vid haistings? Om alla årtal och händelser som utspelat sig genom 2000 års tid?! Ja det är ibland man får chansen att säga något i slag med att: Undrar om det inte va år 1654 som karl den 10 gustav gjorde si och så....men egentligen...är det viktigt att veta!?
Ge barn den grundläggande läran i religion, några grundläggande viktiga händelser i historien, baserna i matematik, svenska och mer djupgående språk kunskaper istället. Sedan mer tid till att förstå hur man funkar, hur andra funkar hur man ska bete sig, hur världen ser ut just nu. På så vis tror jag man skulle eliminera ganska många problam idag.
Ungdomar skulle inte va så skol trötta om dom bara fick lite mer aktuell information och mer praktisk skolgång.
Att sitta vid en bänk i 12-13 år av ditt liv är ju för fan helt sinnessjukt! Att bli mer eller mindre tvingad till att lära dej saker du är heeelt ointresserad av är ju bara idioti! hade man bara fått fördjupa sig i saker som intresserar en så hade ju fler haft bättre utbildningar, mer kött på benen och bättre självförtroende.
Varför har så många människor idag IG eller streck i flera ämnen? Inte fan ör det för dom är dumma i huvet, dom har bara inget intresse för att gå 15 kurser i olika ämnen som dom inte har en tanke på att gå vidare med.
Ja jag vet att det skulle kosta en förmögenhet att låta alla göra det dom är intresserade av, man vad kostar det per år med alla arbetsförmedlings möten, vägvisaren, soc bidrag till alla som sket i skolan för dom tyckte det va piss?! Hur mycke kostar det per år att ha säkert 100 000 människor som studera upp sina betyg för det sägs vara viktigt att ha godkänt i alla ämnen?!?!
Nämn ett jobb där dom som anställer säger såhär: Ja du ser ju ut att vara en reko kille/tjej, bra arbetslivs erfarenhet och ser ut att platas in hör på företaget...MEN jag ser att du har ju IG i foto A och streck i historia b så tyvärr kan jag inte anställa dej! Betyg från skolan är ju för fan ingenting som betyder ett skit idag! Så va det för 50 år sen kanske, att dom kollad eom man skött sig i skolan för det va tydligen bevis på att du va en reko människa! Men idag är det INGEN som kollar dina betyg så vidare du inte ska vara civilekonom...men då kollar dom dina betyd från den utbildningen, inte dina matte, svenska, engelska eller hur lätt du fixade att göra lerkrukor i bild och form kursen på gymnasiet!

Fan vilket sjukt samhälle vi lever! Dubbel moral och skrämsel taktik för att folk inte ska få panik och känna någon sort strukturering i livet! För människor är ju helt inkompetenta och dumma i huvet..ELLER?!??!
Är fruktansvärt trött på hur lätt ledda dom flesta är idag, ingen som kan stanna upp och tänka...undrar om jag blivit lite blåst på konfekten...undrar om jag inte borde ha mer lön eller mer ledighet egentligen...varför i helvete har jag jobbat 15 år och kör en rostig toyota corolla från 88 när den nya chefen på företaget som började för 6 månader sen kör en mercedes amg från 08?!
Gick jag verkligen 13 år i skolan för att jobba för 120 kr i timmen i 40 år? Ska jag verkligen behöva skatta bort 3/5 delar av allt jag tjänar? Ska jag behöva spara i 1 år för att kunna ta mej till kreta en vecka med familjen? Ska jag behöva leva för 2000 kr i månaden när lån, hyra, skatt, sociala avgifter  är betalda?
Man jobbar ju inte för att man vill, man måste ju för att överleva! Tragiskt så man vill börja lipa juh!!!

Ja livet är då konstigare än all kemi, fysik och rymdforskning tillsammans! Men jag antar att man ska bara vara tyst, jobba 07-16 måndag till fredag i 45 år och sedan dö en värdig död tandlös med blöja på ett äldreboende i ett steril rum som man får betala en förmögenhet för.
Får tankar på en låt av nån finsk kärring, en mening går såhär: Jag vill tacka livet!!!

Fy tusan va livet är till för att tacka! Eller ja, tacka gud vet ja! Han är ju en ständit återkommande person eller kraft i ditt liv, hjälper ofta till att betala räkningar, hjälpa dej i hjärtesorg, stå vid din sida när familjen lämnar dej, när strömmen går en mörk vinter dag, när barnen gråter varje timme om natten å du ska jobba kl 06, när du gör mål i ett viktigt derby, när du trycker upp 100 kg i bänkpress på gymmet, när du köper den där ölen som får dej att bli sådär härligt full att du spyr över baren och hamnar i fyllecell och får gå på AA möten för du e TVINGAD till det för du blir ansedd ha alkohol problem..Tack gud! HAHA!

Troende människor är så underbart naiva! Men det kommer i ett kommande blogg inlägg! DÅ ska jag upplysa er om mina vänliga åsikter om religösa och troende människor!

På återseende mina vänner och andra som jag inte känner!

hajje kompis!

Julfest och cykel kastning

Jaha då va denna helgen me över, sista helgen i norge detta året om det nu inte blir så att jag åker upp och spenderar nyår här. Får se, för nyår i kna är inte ens me på listan! Satan va seg den stan e på nyår.

Vi hade en rekorderlig julfest här i helgen, som vanligt kom det massa trevligt folk, vi hade julgran, julbelysning och en ny tradition..julkuken! Eller rättare sagt en avsågad vägkon upp tejpad på en av pelarna i lägenheten, med bollar(julgrans kulor) och en rejäl buse i form av en gammal peruk. Jag kunde inte i mina vildaste drömmar ana att denna nyinförda tradition skulle bli så poppis!!!
Folk flockade till den, kyssar, kramar och en hel del sugandes på dessa bollar blev det!

Och som vanligt så skulle jag ju vara värst och det resulterade i årets kanske bästa bild!

Uppmärksamma den stadiga droppen med saliv som arbetar sig ner över handen..en tvätt äkta gagg my balls bild!
Det bjuder jag på i julens ära!=)

Och senare under kvällen skulle det bli en ny form av extrem natur!
Skulle runda av kvällen med en pizza på den lokala ELIT pizzerian, men till min stora förvåning står det en man med sparkcykel i kök INNE på pizzerian. Aningen märkligt tyckte jag! Och inte nog med detta så vägrar han flytta på sig och sin förbannade cykel så jag fick enligt mej själv ta lagen i egna händer! Sliter både han å cyklen ur kön, kastar ut cyklen mitt i vägen utanför och går tillbaka.
Inte helt oväntat är han lite upprörd över detta och beter sig lite illa där inne när jag kommer tillbaka. Så på äkta 30tals vis tar jag hans huvud under armen och promenerar ut med honom från pizzarian och ger honom ett halvt om halvt kast över höften och ger honom en varnande blick. Sen återgår jag till kön. Han tyckte dock inte att jag hade handlat rätt så han ställde till med en scen utanför och det avslutade hans kväll.
Någon annan blev tydligen irriterad och släckte lyset för honom...lite tragiskt men ibland händer sånna saker! Bad luck!

Söndags morgonen börjar kl 8 för mej när jag vaknar på soffan med en minst sagt mild huvudvärk och en obehaglig känsla av våthet i högra byxfickan. Till min stora förvåning ligger det en 50/50 mosad banan där..FAN! jag hade somnat på soffan.
Och här i kollektivet så är man öppet byte om du gör d! Då kan du räkna med att du har fått ett prank utspelat mot dej under natten eller morgonen.
Natten till lördag så fick frida och mikaela ett bryskt uppvaknande med hela sig och sina sängar fyllda med raklödder..även jag fick mej en dos över hela ryggen av claes!=) Hela lägenheten stank raöklödder och granbarr dagen efter....jippi!! Fick moppa hela lägenheten men det sitter kvar raklödder på väggar och dörrar lite var stans...kollektiv livet är ju då så sjukt!




God jul och hajje kompis!

semester och paranoida samhälls tankar


jobbade sista dagen detta året igår! sjukt jävla skönt!!


Satt och läste på en blogg om dubbelmoral och hyckleri....

Och som vanligt blir jag så jävla irriterad på samhället idag, eller folk i allmänhet egentligen. För alla är ju sååå självständiga och har sin egna fria vilja. Men ändå så har dom flesta ångest och rädsla för att inte passa in i vardagen. Och tro att allt kommer av sig själv bara för man klagar och gnäller! Och gnäller på dom som har det man vill ha!

Hur många har med handen på hjärtat hört, sagt själv eller tänkt såhär: "fan jag skulle vilja ha sån kropp som han/henne, jag skulle vilja ha magrutor i sommar, jag vill ha mer pengar, va lyckligare med mej själv, gör det, göra si å så"??
I ärlighetens namn och med handen på hjärtat säger jag bara HÅLL KÄFTEN ELLER GÖR NÅGOT ÅT SAKEN!

Kommer 6 packet av sig själv för du sitter och kollar på UFC`s senaste gala? Kommer du passa i den klänningen för Paris Hilton gör det? Kommer ditt liv se annorlunda ut om du låter vardagen rulla på utan att du förändrar något? NEJ!
Du får nog fan ta dej till gymmet och göra dina sit ups, du får ställa dej på löpbandet eller ta dej en tur längs gångstigen för att tappa några kilo. Du behöver inte sitta och ifråga sätta varför jennifer aniston kan ha sånna jeans och inte du när du sitter med en påse ostbågar och en cola på bordet framför dej 3 kvällar i veckan.
Du kommer inte få ett bättre liv om du går upp på morgonen, går till jobbet, går hem och äter och sätter dej vid tvn sen somnar. Så enkelt är inte livet, så funkar inte verkligheten!

Ja jag vet att det finns människor med en skev ämnesomsättning som inte kan gå ner så lätt i vikt...bla bla bla FUCK OFF! Det är bara den tjocka människan i er som vägrar gå till gymmet eller ta en skogspromenad för det är jobbigt!!
Tänk på dom som är pinn smala som kan äta monstruösa mängder med mat utan att gå upp ett gram!
Anledning att jag jämför dom är för att jag är en av dom, jag kan äta mina vanliga mål mat om dagen, det vill säga 3 lagade mål mat och mellanmål, PLUS protein drink och kanske lägga på mej 1-2 kilo i månaden. Man måste kämpa för att nå dit man vill, INGET med din kropp kommer gratis!!

"Men paris hilton och alla kändisar är ju så fina och perfekta"..jasså?! ta en titt på många kändisar idag med deras slappa lår och sabbade hud, det är dessa svält dieter och stress om vad allmänheten ska säga om dom inte är perfekta dygnet runt året om. Dom går hos personliga tränare, psykologer och healers för att palla me sitt liv. och dom fixar ju det ändå inte, hur fan ska DU då kunna leva det livet som jobbar som sjuksköterska, dagis fröken, ica kassörska?! Deras jobb är bara att "se bra ut" och dom fixar inte ens det.  Allt handlar om att media vinklar allt och förvränger det mesta så VI vanliga människor får någon skev bild om hur man ska se ut eller hur man ska vara.
Och jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför i helvete man vill vara som någon annan och inte kunna acceptera sig själv!?
Vad är det som är så fel på att vara dej? Ja DU ja!! DU! Du som läser detta, jag vet att du säkert har någon tanke då och då på att du skulle vilja byta liv med någon för du inte är nöjd med dej själv eller ditt liv. Kasta den jävla tanken med gårdagens tomma mjölk paket och ta tag i ditt liv, ändra små saker i vardagen i framtiden så kommer du få det bättre du med! Att låta vardagen bli en slentrian är ju bara tragiskt!
Alla har vi väl ett ansvar för våra egna liv så varför låta någon annan påverka hur det ska vara, hur DU ska tänka eller hur DU ska vara?!

Alla är vi starkare än vi tror och måste arbeta med att inse det! Vi är inte mer beroende av någon annan än vad dom är beroende av dej. Om du tänker såhär, när allt i ditt liv är bra, när du skrattar och har det bra och livet leker..är du inte oftast i sällskap med någon då? Är du inte oftast bland vänner eller ute i det fria eller på något trevligt ställe?! Oftast ja!

Var är du när det är dåligt? När livet är skit och allt suger!? Jo då ligger du i din säng, sitter i din soffa och stirrar ut i tomma intet...ENSAM! Vilka bollar runt dina tanker om problemen och svaren du inte har?! Ingen..det är du själv som brottas med verkligheten då!

Och vad säger det dej? Eller vad BORDE det säga dej? att du är en stark individ och har en egen stark vilja till att fixa det mesta, du behöver inte se & hör för att visa dej vägen till ett bättre liv, du behöver inte lyssna på rix fm för att veta hur du ska tänka, du behöver inte kanal 5 för att visa dej vad du ska ha på dej, lyssna på eller gilla.

Folk tar allt för lite tid idag till att stanna upp, tänka och känna efter. Vill jag detta? Hur får detta mej att känna på rikitgt? Mår jag bra just nu eller behöver jag kanske ändra något? Funkar jag som jag ska eller borde jag tillsätta/ ta bort något?

Det jag vill få fram med denna dagens blogg är att alla stressar sig igenom livet utan att tänka sig för. Utan att känna smaken och lukten av livet. Att se förbi jobb, media, stress och fördommar om allt.
Lev i din takt så gott det går och låt inte allt runt om dej styra hur du lever. Sluta känna press över onödiga ting som inte betyder så mycke för ditt välmående!! Livet är till för att levas inte för att stressa igenom för att producera så mycke som möjligt eller för att tillfredställa alla andra!

Lev fritt och lev väl!

hajje kompis!


shopping, sola och sömn

jag sov sjukt dåligt i natt så jag hoppas få en god natts sömn idag!

Va ute och letade kläder idag och mot alla odds hittade jag jeans jag gillade! Det sker inte allt för ofta, kostade 800 dock, d va ju ett jävla minus men d får jag bjuda på! Satans va gytt me nya jeans iofs!

Kollade på the cronicles of narnia, prins caspian inatt..faktiskt en ganska så cool film, har ju haft oturen sista tiden att bara se massa skit!
Vet inte vilken ny film jag såg innan den som jag gillade, hoppas på att death race som jag ska se idag är bättre. Vet ej vad hollywood håller på med nu för tiden. Bara mass produserar film efter film och med samma skådisar me, hur fan hinner dom? Dom måste ju fan jobba heltid som en annan fast med mer timmar, 7-19, 7 dagar i veckan för att hinna pumpa ut så mycke film.
Och hälften e ju nästan samma skit me!!! Lama komedier om marijuana eller oskulder som hittar kärleken på en road trip.
Fan inte ens will ferrells filmer håller speciellt hög klass längre!!=/ Och han va ju fan gud ett tag! Anchor man, blades of glory, old school och några till va ju riktiga "kissa ner sig" filmer. Man låg dubbelvikt i soffan och hade svårt att överleva för man fick aldrig luft mellan skratt attackerna..var är dom filmerna idag?
Jo utbytta mot ben stiller i SAMMA JÄVLA ROLL som alltid..han och adam sandler har samma problem, dom har bara 3 ansikts uttryck, seriös, efterbliven och sen nån skev jävla blick som tydligen får folk att dö av skratt. Fan tröttnar inte folk på att se "samma" film hela tiden??

Vad har folk för problem egentligen? Har märkt att många människor har svårt för att VILJA utveckla sig, att vilja träffa nytt folk, att tänka på hur dom är och kanske bearbeta sina dåliga sidor. Eller ja, vissa har ju inte ens en koppling eller ens kolla på vad dom gör eller hur dom beter sig verkar det som!
Men antar att jag inte kan klaga på dom bara för jag tänker för mycke på hur jag beter mej. Men antar att det grundar sig i att jag försöker förbättra mej för jag vet att jag va så jävla omogen och ofta ganska dum i huvet mot folk förr. Vet ju om att jag varit onödigt typig och VÄLDIGT duktig på att ge andra skit och va sjukt dålig på att ta kritik tillbaka. Och ofta mobbat folk systematiskt bara för att må bättre själv, men varit lömsk med det och kanske lagt till ett leende eller skratt efter något sjukt jag sagt men faktiskt menat vad jag sagt men inte velat stå för det riktigt.
Den saken har ju dock ändrats myyycket, nu säger jag det jag tycker men håller tillbaka allt det sjuka för jag vet att det hjälper ingen att jag säger ALLT. Det blir bara sjuka situationer och obekväma sitsar för mej och dom runt mej.
"man ska alltid säga det man tycker för det är bättre att vara ärlig fullt ut" sägs det ja..jag har ju som många vet provat på det sättet att leva och det funkade ju...inte så jävla bra oftast.
Visst det kanske hade att göra med att jag valde ju inte rätt situationer att vara HELT ärlig, utan sårade folk i onödan och va ärlig om helt fel saker.
Men även jag har ju lärt mej anpassa min ärlighet, jag är oftast väldigt rak på sak och gillar jag inte en sak eller något nån frågar mej så säger jag vad jag tycker utan att tänka på det. Och har kommit till freds med hur jag levt och vad jag gjort så jag berättar gärna om det om någon frågar. Det hade jag väldigt svårt med förr, skämdes för hur jag levt och vem jag var lite.
Men har ju insett att jag har ju fan lyckats komma mycke längre i min metala utveckling än många andra, som dels är äldre än mej och mycke smartare än mej. Så varför skämmas?

"att dölja sitt rätta jag är som att alltid ha kondom på sig, förebyggande men onödigt"...tror det va Patrik Ohlsson som sa det i början på 1900 talet i Venedig.. ;)

Hajje kompis

ny karma status på ingående

Var påväg till gymmet igår när jag hittade ett par nycklar på kyrkogården. Först tänkte jag bara lägga dom på en grav eller hänga i det närliggande trädet så nån såg dom, men såg att dom hade en sådan inlämnings bricka på så jag bestämde mej för att lägg dom på brevlådan.
Visste inte riktigt var en sådan fanns dock! Så jag tog mej en extra omväg och hittade en, och precis när jag lagt i dom i lådan så fick jag ett stooooooort leende på läpparna.
Jag insåg dirket vilken god gärning jag hade gjort och fick en känsla av att min karma hade en ny positiv sak på sin sida.
Vet ej varför jag blev så glad ändå, för jag fick tankar om att människan som äger nycklarna skulle va lite ledsen nu för hans/hennes bilnyckel, husnyckel och någon skåps nyckel va borta, men så dyker dom upp om någon dag eller 2 i brevlådan och då får människan ett stort leende på läpparna precis som jag hade när jag la dom i lådan.

Och på så vis få lite hopp om samhället igen, att någon va så vänlig och tog sig tid till att gå och lägga dom på lådan istället för att hänga dom i ett träd!=)
Låter kanske negativt men jag tror många idag inte har så stort förtroende för människor eller hopp om att den allmänna vänligheten. Folk har inte så lätt att lita på andra, eller lita på att den vänlighet man visar är riktig utan man har ett dolt motiv!
På ett vis kan jag förstå det för många idag är luriga och svekfulla. Men det är enbart för dom själva inte har tillit till något förutom sin egna osäkerhet tror jag.
Men min inställning är att det är väl bättre att tro det bästa om någon tills dom bevisar motsatsen, än att tro det värsta och vänta på bevis om att dom är pålitliga.
Visst det är lättare att bli bränd på så vis men hellre en positiv inställning än en negativ tycker jag.

Har på den senaste tiden insett att karma är något väldigt speciellt, den kommer direkt, den kommer sent, tidigt aldrig eller alltid. Beroende på vad man förväntar sig av den. Jag hoppades alltid på att om jag bara va snäll och trevlig skulle hela mitt liv vändas om direkt och bara bli bra och underbart direkt. Men så funkar det inte, visst mitt liv har förändrats sjukt mycket och jag har det fan så mycke bättre nu än innan. Men det kommer sucsessivt, eller direkt beroende på vad det är tror jag. Viss karma är långvarig och tar lång tid på sig att komma igång. Medans annan karma kan komma samma dag, eller samma vecka.
Och jag tycker att jag märker av det. Möjligt att det bara är jag som blivit mer tokig än innan men jag tror verkligen på karmans kraft nu!

Gör gott så får du gott tillbaka, gör ont och du får lida för det!

Visst får man lida då och då men det är enligt mej gamla skulder som ska betalas! Sen kommer det en belöning då och då och det är gamla goda gärningar som ger resultat nu. Tycker själv det låter sjukt men det är vad jag tror!

Nu är helgen här, livet är faktist jävligt gott nu! Och jag ser positivt på framtiden!

Hajje kompis!

Ny gnista i tillvaron

Har æntligen fått en nytændning i min træning. Børjade ju året sjukt bra med træning efter in norge vistelse førra året, sen kom depression, sommar och depression igen så man tappade all motivation och æven vikt efter som jag slutade både træna och æta under ett bra tag. Fick lite somalia varning i somras, kunde æta en fralla på hela dagen och ændå inte vara hungrig.
Tragiskt men sant! Så nu efter lite tænkande och førændringar i mitt sætt att se på saker och ting så har jag fått mer energi och motivation till det mesta! Ser fram emot att jobba, ser fram emot att træna, ser fram emot att helgen kommer..ja jag ser fram emot næstan allt som håller på runt om kring mej.
 
Førutom just att bo dær jag bor. Jag mærker mer och mer att jag inte orkar bo i kollektiv med 5 andra mænniskor. Jag ær dels en sådan mænniska att jag vill ha lugn och ro nær jag sjælv inte har damp anfall. Och det ær lite svårt att styra 5 andras humør och energi nivå så då får man så fint låsa in sig på rummet och inte øppna dørren.
Næstan som om jag gick in i en cell på ett fængelse.

Plus att jag mærker att varken vill eller orkar ha så många mænniskor som læmnar skit efter sig och alltid ska låna det ena eller det andra, smaka ens godis eller kommentera allt man gør. Ska man bjuda 5 pers på ens godis påse som kostade en førmøgenhet hær i norge så får man inte allt før mycke sjælv! Det ær inte det att jag ær snål, utan det ær det att dom verkar helt oførmøgna att gå ner till affæren sjælva och handla det dom ær sugna på. Och har dom væl gjort det så ligger det chips påsar, godis papper, glass paket och læsk flaskor runt hela lægenheten.
Och det dricks ju minst ett 6 pack øl varje dag dær hemma med och allt læggs i en kasse som står brevid køket, och som alla vet så nær man læmnar øl, sopor och annat ståendes under en dag eller två så kommer det utsøndras lukt och till och med odør!
Ændå så kommer det stændiga kommentarer om hur konstigt det luktar och hur æckligt det ær. Men jag vet, FIXA DET DÅ!
Jag tænker då fan inte gå och plocka øl flaskor och få ivæg skiten før jag har inte med det att gøra! Jag vet att jag skitar ner jag också men jag tænker inte ta hand om andras skit om dom inte gør det sjælva, ok att jag ær en av dom 2 ældsta som bor dær så betyder inte det att jag ska ta mest ansvar.
Till råga på allt så får JAG klagomål på att jag ær irriterad hela tiden hemma, ær det så konstigt nær man kommer hem efter antingen en tidig morgon vecka nær kl ringer 05.10 och jobbar till 14. Sen går jag till gymmet och sen hem och laga mat. eller tvært om nær jag jobbar 14 till 22.30 och har trænat innan jobbet. Ær det konstigt att jag inte orkar hålla 110 kilometer i timmen som dom andra som endast jobbar sen lægger sig på soffan och dricker øl!?
Nej jag tycker inte jag ska ha någon skit før det! Och det ær inte alltid det att jag ær irriterad, jag kanske ær helt slutkørd!
Och sen om man kanske sovit lite dåligt før man inte kunde somna av allt liv som ær i lægenheten, plus tidig morgon och træning inte kænner før att ha 5 pers runt sig utan fræser till att hålla kæften eller bara læmna rummet så blir det sura miner och gnæll till dom andra.
Så får man høra det några dagar senare nær man har en ledig dag eller det ær helg och man har energi.." kul att se dej lite glad igen, du har varit så sur sista tiden"....MY GOD!!!

Kort och gott, jag ær ingen kollektiv mænniska! PUNKT SLUT!

Læser just nu boken "El Choco" om Jonas Andersson, eller ja, jag pendlar mellan 3 bøcker. "El Choco", "Hemløs" och "Svensk Maffia".
Dett ær ganska otippat eftersom jag ALDRIG varit intresserad av att læsa, bara skriva och rita.
Men just "El Choco" har jag verkligen fastnat før, den ær skriven på ett sådan sætt att spænningen aldrig dør. Den hopar mellan hemska saker, glada nyheter om hans tillvaro, sedan en enligt mej rolig berættelse om någon sjuk mænniska på fængelset. Jag verkar næmligen ha en fetisch før mænniskor med olika strøningar och mænniskor som gjort bisarra saker. Och æven kriminella mænniskor och deras liv.

Har på senare tid børjar fundera på att studera beteende vetenskap och psykologi. Inte før att jag ær bra i skolan så det kommer ju sækert inte bli før lætt men det intresserar mej uppenbarligen! =)
Æven funderat på att førsøka få kontakt med någon organisation eller stødgrupp før unga på glid. Men vill ha lite mer teori i bagaget då. Æven om min praktiska bakgrund i æmnet ræcker och blir øver så ær det ju alltid bra med lite mer "teori-køtt" på benen.

Nu ska jag kanske ta och jobba lite, eller ja. Det finns ju inget ATT gøra just nu på jobbet. Men kanske ska læmna datorn i alla fall!

Hajje kompis! 

RSS 2.0